Yunanistan Vizesi

Yunanistan‘ a yapacağınız 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir.

 

    1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
      • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
        • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik fotokopisi
      • Turistik: Otel rezervasyonu
      • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    2. Pasaport
    3. Varsa eski pasaportlar
    4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
    5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    6. Nüfus cüzdan fotokopisi
    7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
    8. Uçuş rezervasyonu
    9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

    Meslek Belgeleri:

    1. Çalışma belgesi
    2. İzin belgesi
    3. SGK hizmet dökümü
    4. SGK işe giriş bildirgesi
    5. Son 3 aylık maaş bordrosu
    6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
    7. İş yerine ait: Oda Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi ‘nin birer kopyaları sunulmalıdır
    8. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır)

    1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
      • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
        • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik fotokopisi
      • Turistik: Otel rezervasyonu
      • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    2. Pasaport
    3. Varsa eski pasaportlar
    4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
    5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    6. Nüfus cüzdan fotokopisi
    7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
    8. Uçuş rezervasyonu
    9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

    Meslek Belgeleri:

    1. Vergi levhası
    2. İmza sirküleri
    3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
    4. Ticaret sicil gazetesi
    5. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
    6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
    7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır)

    1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
      • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
        • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik fotokopisi
      • Turistik: Otel rezervasyonu
      • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    2. Pasaport
    3. Varsa eski pasaportlar
    4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
    5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    6. Nüfus cüzdan fotokopisi
    7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
    8. Uçuş rezervasyonu
    9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

    Emekli belgeleri:

    1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
    2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren Emekli Gelir Görüntüleme Belgesi

    Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

    1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
      • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
        • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik fotokopisi
      • Turistik: Otel rezervasyonu
      • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
      • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    2. Pasaport
    3. Varsa eski pasaportlar
    4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
    5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    6. Nüfus cüzdan fotokopisi
    7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
    8. Uçuş rezervasyonu
    9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

    Memur belgeleri:

    1. Görev yeri/Çalışma belgesi
    2. İzin belgesi
    3. SGK hizmet dökümü
    4. Son 3 aylık maaş bordrosu
    5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

    Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

    1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
      • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
        • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik fotokopisi
      • Turistik: Otel rezervasyonu
      • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    2. Pasaport
    3. Varsa eski pasaportlar
    4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
    5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    6. Nüfus cüzdan fotokopisi
    7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
    8. Uçuş rezervasyonu
    9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

    Çiftçi belgeleri:

    1. Çiftçi belgesi
    2. Bağ-kur veya Sigortalı olduğunu gösteren belge
    3. Son 6 aylık banka hesap özeti

    Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

    1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
      • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
        • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik fotokopisi
      • Turistik: Otel rezervasyonu
      • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
      • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    2. Pasaport
    3. Varsa eski pasaportlar
    4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
    5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    6. Nüfus cüzdan fotokopisi
    7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
    8. Uçuş rezervasyonu
    9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

    Öğrenci belgeleri:

    1. Öğrenci belgesi
    2. İzin belgesi
    3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
    4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

    Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

    1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
      • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
        • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik fotokopisi
      • Turistik: Otel rezervasyonu
      • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
      • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    2. Pasaport
    3. Varsa eski pasaportlar
    4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
    5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    6. Nüfus cüzdan fotokopisi
    7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
    8. Uçuş rezervasyonu
    9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

    Gelir durumuna dair belgeler:

    Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

    Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

    Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

 Otel, uçak rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortası firmamızca sağlanmaktadır.

Vize başvuru dosyanızda bulunan ve sunulması gereken kimlik, pasaport vb. fotokopilerinin üzerine “FOTOKOPİ – Konsolosluk için çekilmiştir. Başka amaçla kullanılamaz.” kaşesi vurulmaktadır.

Evrak listesini indirmek için Tıklayınız